Jornada de portes obertes al jaciment de Mestre Ramon

Jornada de portes obertes al jaciment de Mestre Ramon

Les tasques arqueològiques d'aquesta campanya han estat realitzades majoritàriament per un equip de joves estudiants de la Universitat de Washington coordinats per professors, arqueòlegs i restauradors.

L'excavació de dues cales, l'aixecament topogràfic del talaiot de Son Lluc i la prospecció de grans àrees en el terme municipal són les fites assolides en el campus arqueològic d'enguany.


Aquest dimarts ha tengut lloc una jornada de portes obertes al jaciment de Mestre Ramon amb l'objectiu de donar a conèixer al públic la gran tasca que s'hi ha dut a terme durant la campanya arqueològica d'enguany, consistent en l'excavació de dues cales en el jaciment, l'aixecament topogràfic del talaiot de Son Lluc i la prospecció de grans àrees en el terme municipal. Els treballs han estat realitzats majoritàriament per un equip de joves voluntaris que es troben estudiant Arqueologia a la Universitat de Washington i que, en paraules del seu professor Marc Llobera, "Gràcies a aquest campus, tenen l'oportunitat de dur a terme un treball de camp i de practicar a fons l'arqueologia, la qual cosa els permet aprofundir en els coneixements més teòrics que reben a la facultat". Les tasques les han dirigit els arqueòlegs Jordi Hernández Gasch i Antoni Puig Palerm, els restauradors Margalida Munar i Bernat Burgaya i el Professor de la Universitat de Washington Marc Llobera, amb la col·laboració de Jake Depen i Pere Rullan.

A la presentació d'aquesta jornada de portes obertes hi han assistit també membres de l'equip de Govern de l'Ajuntament de Son Servera. Durant l'acte, el regidor de Vies i Obres, Patrimoni i Medi Ambient Miquel Espases ha explicat que "Ens sentim molt orgullosos de la gran tasca que un any més s'ha realitzat en aquest jaciment, i ens complau poder contribuir a que tots aquests joves puguin aprendre mentre exploren i ens descobreixen tresors del nostre patrimoni". A més, Espases ha afegit que "Des de l'Ajuntament volem agrair molt sincerament l'amabilitat dels hotelers de Cala Millor que any rere any col·laboren en aquesta iniciativa encarregant-se de la manutenció d'aquests estudiants. Per altra banda, també donam les gràcies a les monges que han permès la reconversió de l'antic convent per habilitar-lo amb vistes a que els joves puguin passar-hi les nits mentre dura el campus arqueològic


Data de publicació: 19/07/2016

Altres dades:

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies