Projecte d'acolliment lingüístic 2009 i Punt d'Autoaprenentatge a Cala Millor

Es programaran una sèrie d'activitats d'acolliment lingüístic i cultural

L'Ajuntament de Son Servera, per mitjà del Servei Lingüístic, signarà pròximament un Conveni de col·laboració amb la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca per promoure i difondre a Son Servera activitats derivades del programa d'acolliment lingüístic i cultural 2009.

Aquest Projecte, que el Consell ofereix exclusivament el 2009 a l'Ajuntament de Son Servera atesa la implicació i dinamització de la Regidoria de Normalització Lingüística, amb Carme Nebot al capdavant com a regidora i Jaume Perelló com a tècnic, s'inicià el 2008 com a pla pilot a Sa Pobla entre la població magrebina i a Sant Llorenç entre població nouvinguda de la seva zona costanera.

Així, es programaran una sèrie d'activitats d'acolliment lingüístic i cultural per a nouvinguts i castellanoparlants en general, per facilitar-los tant el coneixement de la llengua pròpia d'on resideixen com la integració sociocultural.

L'objectiu principal del Projecte, doncs, és fer de la llengua i la cultura catalanes el vehicle d'integració i de cohesió social de la població nouvinguda de Mallorca, i entre els objectius específics cal destacar els següents:

- Fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana entre la població nouvinguda.
- Promoure l'ús de la llengua pròpia entre els professionals que tenen un contacte directe amb la població nouvinguda i que, amb la seva actitud lingüística, exerceixen de models lingüístics.
- Implicar les organitzacions ciutadanes per dur a terme accions de dinamització que promoguin l'ús de la llengua i la integració de la població nouvinguda.
- Organitzar activitats culturals i de coneixement de l'entorn que promoguin un sentiment d'arrelament i la cohesió social.
- Promoure la cohesió social per mitjà del contacte cultural i lingüístic i la interrelació entre la població nouvinguda i la resta de veïnatge.

En aquest sentit, actuacions, sempre vehiculades en català, que s'hi podran dur a terme, per exemple, apleguen àmbits com ara: tallers de cuina, excursions culturals i de coneixement del medi serverí, tallers de teatre, d'elaboració de còctels, d'herbes medicinals, cursos de català específics, tallers de còmic o de pintura...

Igualment, també s'ha acordat obrir un punt d'autoaprenentatge a Cala Millor, que s'ubicarà en una aula de la biblioteca situada al centre cívic. És una aula dotada de material lingüístic i d'aprenentatge de català estructurat per nivells de dificultat i en diversos suports (bibliogràfic, informàtic i a través de la xarxa Internet) que et permet aprendre per tu mateix durant uns horaris molt flexibles. A més, si tens qualque dubte referent a l'aprenentatge, continguts, etc., comptes amb el suport d'un professor que durant dos cops per setmana et resoldrà i t'explicarà els dubtes que en sorgeixin. El material no és de préstec, tan sols de consulta; és a dir, pots fer-ne ús exclusivament dins l'aula, però et permet aprendre per tu mateix seguint les lliçons que et proposen els diversos materials i suports.

També comptes amb un ordinador dins l'aula per consultar el material accessible a través d'Internet, sempre sota la supervisió de l'encarregat. En aquest sentit, cal agrair la col·laboració de la regidora de Cultura, Marga Serrano, i de la tècnica de la Biblioteca de Cala Millor, Maria Antònia Matamalas, pel seu suport i cessió de l'espai.

En endavant, us informarem de les concrecions d'aquest Projecte i de l'obertura del Punt d'Autoaprenentatge de Català a Cala Millor.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies