El Servei Lingüístic edita material de foment de l'ús de la llengua pròpia per als cursos de català de l'Escola Municipal d'Educació de Persones Adultes

Enguany, les matrícules de català, de nivells A, B i C, superen amb escreix els 120 alumnes

Amb la intenció que els alumnes que s'han matriculat per a cursos de llengua catalana en l'oferta educativa de l'Escola Municipal d'Educació de Persones Adultes, dependent dels Serveis Educatius Municipals, comencin els cursos amb ànims i amb l'incentiu inicial que mereix l'aprenentatge de la llengua pròpia, el Servei Lingüístic ha editat material de foment consistent en una bossa de tela amb la inscripció "Jo aprenc català!" i un bloc de notes de català amb un bolígraf.

Una campanya subvencionada, a més, tant per la Direcció Insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca com per la Direcció General de Política Lingüística dependent del Govern balear. Així, d'aquesta manera, els alumnes rebran aquest material el primer dia de classe, cosa que ajudarà de ben segur a animar-los i també, en certa manera, a incentivar l'aprenentatge de la nostra llengua.

Aquests cursos són essencials per tal de garantir el coneixement d'ambdues llengües oficials i que ningú no pugui ser discriminat al nostre municipi per raó de l'idioma que empri, tot respectant l'elecció inicial de cadascú. De fet, enguany, les matrícules de català, de nivells A, B i C, superen amb escreix els 120 alumnes, cosa que demostra l'impuls que han assolit els cursos de català els darrers anys, tot també per la necessitat d'acreditar coneixements de català en segons quines fases d'oposició, com per exemple a la funció pública o al sector sanitari. Bé ho demostra la quantitat de matrícules que s'han formalitzat des del Servei Lingüístic per accedir a les proves oficials de febrer de 2010, més de 110 matrícules en dues setmanes d'inscripció.

També, adjunts al material anterior, s'informarà els alumnes, per mitjà de fullets informatius, dels suports lingüístics a què poden accedir a banda dels cursos, per tal d'incrementar o complementar els coneixements adquirits. D'una banda, informació referent al Punt d'Autoaprenentatge de Cala Millor, ubicat a la biblioteca del Centre Cívic, en què els usuaris trobaran fitxes, llibres de text, dictats, llibres de lectura, sessions de conversa... en un horari flexible i que per si mateixos poden adaptar. A més, es compta dos dies per setmana amb el suport d'una tutora per aclarir possibles dubtes. Curiosament fa aquesta funció la mateixa professora de català d'adults.

De l'altra, el voluntariat lingüístic, una campanya que uneix un catalanoparlant i una persona que el vol aprendre per tal de crear espais de xerrada en català, sovint per a aprenents que en el seu nucli quotidià no en tenen possibilitat perquè viuen completament en un entorn en llengua castellana. D'aquesta manera, es troben un o dos cops per setmana amb el voluntari catalanoparlant per tal de mantenir una conversa en català en diversos espais comunicatius quotidians.

Aquestes dues activitats alternatives i complementàries als cursos de català són obertes a tothom que vulgui aprendre català per si mateix i que el vulgui ensenyar a parlar als altres. De fet, sempre ens manquen voluntaris lingüístics per unir totes les parelles o aprenents que sol·liciten aquest servei, així que animau-vos a participar-hi!

Així doncs, quant a aprenentatge de la llengua pròpia al nostre municipi, comptam amb tres alternatives prou suggerents: cursos de català, el PAL de Cala Millor i el Voluntariat lingüístic, a més d'altres suports a l'autoaprenentatge que podeu consultar en la pàgina web institucional de l'Ajuntament, en la secció de normalització lingüística.

Més informació:

Servei d'Assessorament Lingüístic i Cultural
Teatre La Unió
C/ del Tren, 3
Tel. 971 568 519
www.sonservera.cat


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies