Cine: Bicicleta, cullera, poma

Cine: Bicicleta, cullera, poma

Pel·lícula documental

ES 2010, 106 min, documental, Alzheimer, Goya 2010 a Millor documental

Direcció: Carles Bosch

El Club Atletisme Son Servera, amb la col·laboració de la Fundació Pasqual Maragall i l'Ajuntament de Son Servera, ha organitzat, el dilluns 23 de novembre a les 19.30 h al Cinema Teatre La Unió, la projecció de la pel·lícula documental Bicicleta, cullera, poma, de Carles Bosch. El film recull el procés vital i la lluita de Pasqual Maragall i la seva família contra l'Alzheimer, una terrible malaltia del nostre temps que afecta milions de persones a tot el món. Precisament, "bicicleta", "cullera" i "poma" són tres paraules que s'utilitzen en l'exploració clínica de la memòria a curt termini.

La tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica la malaltia d'Alzheimer. Després del cop dur, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, de la qual aquesta pel·lícula es converteix en testimoni excepcional. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal. Dos anys de seguiment a un pacient excepcional disposat que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts al món es multipliqui per 10. Una pel·lícula dura, però optimista malgrat tot.

Prèviament a la projecció, es farà la presentació del repte solidari organitzat pel club, 150 Km per un futur sense Alzheimer!, que tendrà lloc durant els dies 4 i 5 de desembre amb la intenció de recaptar tots els doblers que es puguin i donar-los íntegrament a la Fundació Pasqual Maragall per a la investigació sobre l'Alzheimer, i per conscienciar la societat de la importància de la pràctica de l'esport com a garantia de prevenció, salut i benestar, i motivar a practicar-lo.

Durada:  dilluns, 23 de de novembre de 2020
Horari: de 19:30 a 21:30.

Preu:  

Cost de l'entrada: 3 €, que aniran íntegrament a benefici de la Fundació Pasqual Maragall.

Si voleu fer el vostre donatiu solidari ho podeu fer a la plaça de Sant Joan, al punt de recaptació que hi haurà durant els dies del repte, o bé a traves de:

WEB: www.fpmaragall.org/sonservera/
Bizum: 33518

Adreça:  Cr des Tren, 3

Lloc:  Teatre La Unio

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es