LGTBI+

Digues NO a l'LGTBIfòbia


Aquestes sigles designen el col·lectiu format per lesbianes, gais, transgèneres, transsexuals, bisexuals, intersexuals, queer i la resta d'identitats i d'orientacions incloses al +, que ens indica que el col·lectiu segueix en constant creixement.

  • L - Lesbiana: dona que se sent atreta emocionalment, afectivament, romànticament i/o sexualment per una altra persona del mateix gènere.
  • G - Gai: atracció emocional, afectiva i/o sexual que té una persona cap a altres del mateix gènere.
  • T - Transsexual o Transgènere: identitat de gènere que aplega les persones que s'identifiquen amb el gènere oposat al del gènere assignat en néixer i que requereix d'un procés físic d'hormonació (no necessàriament de cirurgia de reassignació).
  • B - Bisexualitat: capacitat de sentir atracció romàntica, afectiva i/o sexual per persones de més d'un gènere/sexe, no necessàriament alhora, no necessàriament de la mateixa manera i no necessàriament del mateix grau ni amb la mateixa intensitat.
  • I - Intersexual: persona que neix amb característiques sexuals (com cromosomes, genitals i/o estructura hormonal) considerades d'un gènere o altre. Alguns metges aconsellen els pares de nadons intersexuals de practicar-los intervencions quirúrgiques per eliminar alguna d'aquestes característiques, però existeix un risc alt per als nadons intersexuals que encara no han manifestat la seva veritable identitat sexual.
  • Q - Queer: terme assignat per definir totes aquelles persones que no es volen classificar sota etiquetes tradicionals per la seva orientació i identitat sexuals. El terme queer desconstrueix la sexualitat normativa i traspassa allò socialment acceptat, és a dir, la vida heterosexual, monògama, amb persones d'edat similar i classe social, etc.

Digues NO a l'LGTBIfòbia

Contan's la teva experiència.

Has viscut qualque experiència negativa i creus que pots ajudar altres persones si les contes?. Anim'at a compartir-la. Si vols, ho pots fer de manera anónima!.

Envia un correu electrònic a igualtat@sonservera.es , o grava el teu testimoni i el compartirem a través de xarxes socials.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies