imagen

Descripció i activitats

Teatro La Unió


El Cinema Teatre La Unió, dependent de l'Ajuntament de Son Servera, de titularitat pública, ubicat al carrer del Tren, núm. 3 de Son Servera, fou inaugurat l'any 2007 després d'una reivindicació històrica del poble de Son Servera per recuperar el buit d'oci i cultura que havia ocupat fins a mitjan segle XX el mític Cine La Unión. D'ençà la seva desaparició, Son Servera havia quedat orfe d'un espai generador de cultura i d'oci, i que servís d'escenari i d'assaig a la dinamització cultural que floria al poble: Coral de Son Servera, Banda de Música Local, Agrupació Folklòrica Sa Revetla, grup de teatre Sa Murga, grup de teatre Noctàmbuls, associacions culturals i musicals diverses, Mostra de Teatre Escolar, d'Adults i de Gent Gran, i altres manifestacions artístiques i musicals del poble.

Des d'aleshores, el Teatre La Unió ha ocupat amb escreix el buit cultural i s'ha convertit en el nucli neuràlgic de l'oci i la cultura a Son Servera, amb una programació estable anual de teatre, cinema i música, a més de ser el punt de trobada de les manifestacions locals i de dinamitzar l'espai durant tota la setmana amb classes de teatre, de dansa i altres assajos, amb més de 200 alumnes setmanals.

La programació mensual presenta propostes de teatre, cine i música, des de gener a desembre, amb un públic ja fidel que assisteix a les activitats programades. A més, el Teatre disposa del Club La Unió, en què els espectadors es fan en certa manera socis del teatre i cada vegada que assisteixen a alguna representació acumulen punts que després poden bescanviar per entrades gratuïtes. És una proposta que funciona molt bé i que ha permès fidelitzar més de 400 socis. També el preu de les entrades és molt popular, entre 5 i 10 euros normalment, a fi de permetre'n l'assistència a tots els veïnats del municipi sense distinció; tanmateix, l'objectiu d'un teatre públic no ha de ser la recaptació, sinó la generació de cultura i oci per als seus ciutadans, sempre, això sí, mantenint l'equilibri pressupostari.

A més de la programació estable, que sempre augmenta amb propostes de dinamització local, a més d'altres activitats com ara conferències, col·loquis, presentacions i actes institucionals, amb la qual cosa a finals d'any es duen a terme més de 80 activitats, el cicle estel·lar del teatre és el 'Festival SonServeraClown' que es duu a terme el mes d'abril o maig amb propostes d'arreu de l'Estat espanyol i d'àmbit internacional amb espectacles de clown, d'humor i de circ, tant per a adults com per a infants, i que ja és un referent en el circuit illenc.

En general, l'ocupació mitjana anual de la sala és d'un 70 % de l'aforament, una assistència prou acceptable tenint en compte, d'una banda, la conjuntura econòmica familiar actual i, de l'altra, les possibilitats d'oci que actualment disposam ja des de casa (tauletes mòbils, xarxes socials, descàrrega de pel·lícules, àmplia oferta televisiva, videojocs...), amb la consegüent baixada en els registres d'assistència i de consum.

Quant a les instal·lacions, a la planta baixa s'ubica el hall de recepció i taquilla, bany per a homes, dones i persones amb minusvalidesa, dos petits magatzems per a neteja i material i la sala gran amb un aforament de 236 butaques i un escenari de 8x6 m, amb tot l'equipament tècnic necessari de so i d'il·luminació per a les representacions i per a les projeccions de cinema. A la planta soterrani hi ha una petita sala d'assaig i de representació per a propostes de petit format, amb un aforament d'unes 50 persones; una sala d'assaig convenientment insonoritzada; dos magatzems per a material i equipament tècnic, dos camerinos i un camerino per a persones amb minusvalidesa. I a la planta primera hi ha una sala per a assajos de teatre i dansa i la cabina tècnica i de projecció que connecta amb l'escenari.

Pel que fa a recursos humans, el teatre compta amb la regidora de Cultura al capdavant, un gerent programador, una ajudant auxiliar de taquilla, servei de neteja, un equip escenotècnic format per tres persones i els monitors de teatre i dansa.

Si voleu llogar com a entitat privada o associació algunes de les sales de representació per dur-hi a terme presentacions, convencions, xerrades informatives, espectacles diversos..., posau-vos en contacte amb el Teatre per conèixer les taxes a pagar per ocupació de les sales del teatre.

Us hi esperam!


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies