Mobilitat elèctrica a les Illes Balears (MELIB)


L'Ajuntament de Son Servera està adherit al conveni de col·laboració entre la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat i el Consell de Mallorca per al desenvolupament d'un projecte pilot per implantar la mobilitat elèctrica a les Illes Balears.

Aquest conveni implica no només arrancar amb l'habilitació de dos nous punts de càrrega per a cotxes elèctrics al municipi de Son Servera, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), sinó també l'adhesió al projecte pilot denominat 'MELIB (Mobilitat Elèctrica a les Illes Balears)'. Les persones usuàries que s'adhereixin a aquest projecte gaudiran d'una sèrie d'avantatges tant en l'ús d'aparcaments, zona ORA de Palma,... com també beneficis fiscals en l'impost sobre vehicles (IVTM).

Al terme municipal de Son Servera, i en el context del projecte MELIB, hi han dos punts de recàrrega: el primer d'ells al carrer Joan Alcover, 8 (pol·ligon Son Servera), i el segon al carrer Llorer, 3 (Cala Millor, davant la Policia Local). Aquests punts són de recàrrega coneguda com a semi-ràpida, oferint una potència de 6,5 a 7,3 Kw, que permeten recarregar el cotxe elèctric en un temps d'entre 2 i 4 hores. No obstant està previst augmentar progressivament els punts de recàrrega en el municipi.

Com adherir-se al projecte MELIB

Per poder gaudir dels avantatges que suposa formar part del projecte de mobilitat elèctrica cal obtenir el distintiu 'MELIB', un distintiu que identifica els vehicles elèctrics de les Illes Balears, a més del distintiu emès per la DGT.

MELIB

Per consultar la guia de tramitació i descarregar documentació necessària clicau aquí

Targeta d'accés als punts de recàrrega MELIB

Per sol·licitar aquesta targeta és requisit imprescindible haver obtengut prèviament el distintiu 'MELIB', sol·licitar hora a la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic (tel. 971177300 ext. 62950), i presentar la sol·licitud que podeu descarregar en aquest enllaç

Amb aquest targeta podreu accedir gratuïtament a tots els punts de recàrrega MELIB.

Aplicació MELIB

Existeix, a més, un sistema de gestió sobre les recàrregues elèctriques per a vehicles que inclou un mapa dels punts amb recàrrega pública integrats en el sistema MELIB, i que es mostren en el següent MAPA.


 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies