imagen
Inici -> Turisme -> Festes

Festes de Nadal

Cartell Festes de Nadal i Reis 2023 - 2024

Desembre

A la nit de Nadal, després del tradicional sopar familiar, és costum anar de Matines, en què s'escenifica el Cant de la Sibil·la, sovint interpretat per un nin o nina vestit amb túniques de colors i aguantant amb les mans una gran espasa. Les sibil·les, en temps de grecs i romans, eren dones que auguraven el futur i ajudaven a resoldre decisions complicades, potser perquè posseïen dots especials. L'entrada cap a l'altar s'acompanya d'una música solemne i quan hi arriba interpreta una cançó de contingut catastròfic: narra la fi del món i el judici final, l'obscuriment del món, del sol i de la lluna, focs que desolaran la terra i faran bullir mars i rius. La Sibil·la de les Matines representa la sibil·la eritrea que anunciava l'arribada del Messies i la plenitud i fi dels temps. Acabada la darrera estrofa, la Sibil·la alça l'espasa i fa el senyal de la creu per beneir així tots els presents. També s'hi escenifica un betlem vivent.

La nit de cap d'any se celebra a la plaça de Sant Joan, en què tots els serverins acomiaden l'any i es feliciten pel vinent, entre gran sarau de festa i alegria, ball i focs artificials.

Finalment, l'arribada de ses Majestats els Reis d'Orient al port de Cala Bona, la nit de dia 5 de gener, omple d'il·lusió i màgia el món dels més petits.


 

 

Descàrrega d'arxius

 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies