imagen

1. Cala Millor - Porto Cristo

1. Cala Millor - Porto Cristo


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2.
Arribada: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2

Distància: 27,26 Km
Dificultat: baixa

Itinerari: Cala Millor ¿ Sa Coma ¿ S' Illot ¿ Cala Morlanda ¿ Porto Cristo ¿ Camí de sa Marineta - Son Carrió ¿ Camí dels Molins ¿ Camí de Cas Canonge ¿ Camí de Na Gatera ¿ Sa Coma - Cala Millor

Des del punt de sortida anirem cap a Sa Coma seguint les indicacions, per les avingudes Baladres i Savines. Sense deixar aquesta avinguda seguirem fins que arribem a un stop, a s' Illot.

Girant a l'esquerra hi trobarem el Poblat Talaiòtic de s' Illot, una de les restes arqueològiques més importants de l'illa. És accessible i la seva visita inclou el Centre de Visitants que ens ajudarà a la seva interpretació.

Tornant a l' avinguda Savines, creuarem el torrent de Can Amer, que divideix els municipis de Manacor i Sant Llorenç, i seguirem en direcció a Cala Morlanda ¿ Porto Cristo. Des d'aquest petit nucli turístic seguirem per la carretera en direcció a Porto Cristo i enllaçarem amb el vial per bicicletes que va des de la carretera (PMV-4023) fins al mateix poble.
Porto Cristo és famós pel seu port natural i les coves que es poden visitar els 360 dies de l'any. Arribarem en davallada al port per gaudir de la seva vista privilegiada. Per tornar a la ruta, haurem de sortir del nucli en direcció a Manacor fins a la rotonda de la carretera Porto Cristo ¿ Manacor (PM-420).

Des d' aquí seguirem per la carretera amb molta precaució i girarem a la dreta, a la següent rotonda, pel camí de Sa Marineta. Aquest camí d'uns 6 quilòmetres ens portarà, després de creuar sa camada de Sa Gruta, fins a la carretera de Son Carrió ¿ Manacor (PMV-4021). En aquest creuers girem a la dreta i a poc més d'un quilòmetre trobarem Son Carrió.
En aquest poble d'interior de Mallorca cal fer un descans, es pot visitar l'església i gaudir dels productes típics de la zona: coca d'albercoc, verdura, i trampó. Una vegada reposats podem seguir la ruta de tornada a Cala Millor.

Sortirem del poble i agafarem el camí de l' esquerre, indicat amb el nom de camí dels Molins, a uns 500 metres. Després d' algunes pujades i baixades, a 3 quilòmetres, girarem a la dreta, pel camí anomenat de Cas Canonge. En aquest punt haurem de travessar la carretera de Sa Torre Nova, que duu a Cala Millor i seguir pel camí de Na Gatera, a 200 metres, a la dreta. El camí està sense asfaltar i hem d' extremar les precaucions. Sense desviar-nos arribarem a la carretera de Porto Cristo ¿ Son Servera, la travessarem i seguirem pel camí de la dreta al costat d'uns apartaments. Aquest camí connecta amb el carrer Alzina i amb l' Avinguda Savines, a sa Coma. Des d'aquí només cal tornar al punt de partida a Cala Millor tot seguint les indicacions que trobareu dintre del nucli turístic.


 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies