imagen

4. Sant Llorenç - 'volta per infern'

4. Sant Llorenç - 'volta per infern'


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2
Arribada: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Av. Badia de Llevant,2

Distància: 47,30 km
Dificultat: Mitjana

Itinerari: Cala Millor ¿ Son Carrió (per Sa Torre Nova) ¿ Sant Llorenç ¿ Volta per Infern ¿ Sant Llorenç ¿ Son Carrió (pel camí de Son Vives i el de Ses Talaies) ¿ Cala Millor.

Des del punt de sortida ens dirigirem fins a Son Carrió per la carretera de Sa Torre Nova, que trobarem sortint de Cala Millor a l' esquerre, en direcció a Porto Cristo.

Des Son Carrió, seguirem per la carretera en direcció a Sant Llorenç (PMV-4021), i girarem pel camí de Son Berga, que ens queda a la dreta, aquest camí ens portarà a la carretera que arriba a Sant Llorenç (PMV-4022). Entrarem a dins el poble per davall el pont des tren i girarem, després d' un stop, a l' esquerra, en direcció a Manacor. Agafarem el carrer en direcció a Artà pel carrer central del poble i a 400 metres a l' esquerra, trobarem el camí que ens durà a fer la volta per Infern, indicat com Camí de Calicant PMV-3323.

Sense deixar el camí principal, passarem pel creuers de Calicant, seguirem en direcció nord, i enllaçarem amb el camí de Sos Ferrers, després d'un tros de camí en mal estat.
Anirem trobant indicacions de les possessions, antigues explotacions agrícoles, i dels agroturismes: Ses Bit·les, Sa Talaia, Es Pou, Sa Carbonera, i al km. 25,8 trobarem un nou creuers (PMV-2034). Hem de seguir el camí de la dreta, pel camí de Ses Planes i Sa Begura. Seguirem fins a Sant Llorenç sense desviar-nos del camí.

Una vegada dins del poble hem d'arribar a la carretera d' Artà i a 400 metres agafarem la camada de la dreta que ens durà fins al carrer del Pou. Girarem a l' esquerra pel camí de Son Vives, la possessió que veurem de seguida a la dreta dalt d' una petita elevació. La passarem i al proper creuers, amb un senyal de "cediu el pas", al km. 37 de la ruta, girarem a la dreta fins a la carretera de Son Servera a Sant Llorenç (PM-403). Hem d' anar amb molta precaució, travessar la carretera i seguir pel camí que es troba al bell davant nostre, el camí de Ses Talaies. Aquest camí és un camí asfaltat que transcorre entre conreus i la possessió del mateix nom que, després d'algunes ziga-zagues ens conduirà fins a Son Carrió. Des d'aquí només caldrà seguir per la carretera de Sa Torre Nova, que ja hem fet al començament de la ruta i que ens portarà de retorn a Cala Millor.

Els punt d'interès al poble són els següents:

  • ANEI de Calicant i Muntanyes d' Artà
  • Estació de Sant Llorenç
  • Pou Vell
  • Església Parroquial
  • Casa Natal de Salvador Galmés
  • Molí d'en Gras

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies