imagen

6. Cala Millor - Artà - Canyamel - Coves d'Artà

6. Cala Millor - Artà - Canyamel - Coves d'Artà


Sortida: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Plaça Eureka, s/n.
Arribada: Oficina d'informació turística de Cala Millor. Plaça Eureka, s/n.

Distància: 43,95 km
Dificultat: Mitjana

Itinerari: Cala Millor ¿ Son Servera ¿ Artà ¿ Canyamel ¿ Son Servera - Cala Millor.

Des del punt de sortida pujarem per l' av. Joan Servera Camps fins a la sortida de Cala Millor pel circuit cicloturístic. A la segona rotonda ens dirigirem en direcció a Capdepera ¿ Artà per la circumval·lació, fins a la carretera PM-404 i a la següent rotonda girarem a l' esquerre en direcció a Artà (PM-4041), passarem per la finca d' Es Rafalet tot i notant la pujada pronunciada d'aquest tram. Al cap d'una estona veurem la imatge medieval d'Artà, on destaca l'Església i el Santuari de Sant Salvador, situat al punt més alt del poble. Un cop a Artà, podem anar al centre del poble a fer un descans o visitar, entre d'altres, el Museu Regional d' Artà, o el Poblat Talaòtic de Ses Païsses.

De nou a la carretera principal girarem en direcció Canyamel (PM-4042) i en arribar a la rotonda amb la carretera de Son Servera ¿ Cala Rajada (PM-404) seguirem recte per la carretera fins al nucli de Canyamel. Ben aviat trobarem la Torre de Canyamel, edificació del segle XIII de funció defensiva, que caldrà visitar. Arribarem fins a la platja seguint les indicacions i travessarem pel pontet, tot i tenint cura dels vianants. Una vegada a l'altre costat del torrent seguirem costa amunt, a la dreta, fins a les Coves d' Artà, des d' on es pot gaudir d'una meravellosa vista del mar i els penya-segats. Seguint amb la ruta, tornarem enrere però seguirem per la carretera PM-4042, passant per les instal·lacions de golf de Canyamel, i fins a trobar de nou la rotonda de la carretera de Capdepera (PM-404).

Girarem en direcció a Son Servera, continuarem per la carretera i pujarem pel Coll dels Vidriers (120m) -si no es vol pujar es pot passar pel túnel-. Des de d'alt del coll es pot gaudir d'una bona panoràmica dels pobles de Capdepera i Son Servera.

Tornarem a Cala Millor per la circumval·lació de Son Servera.

Llocs d'interès a visitar:

  • A Son Servera: Esglèsia Nova i església de Sant Joan Baptista
  • Artà: Santuari de Sant Salvador, Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor, Museu Regional, Poblat Talaiòtic Ses Païses
  • Canyamel: Torre de Canyamel, Platja i centre d'interpretació de l'estany de Canyamel
  • Coves d'Artà

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies