Projectes dels alumnes de 3r del CEIP Na Penyal

Projecte dels alumnes de 3r del CEIP Na Penyal
Entre els projectes duts a terme, han realitzat un mural participatiu amb l'artista local Sath.

Amb la col·laboració i participació directa de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Son Servera, encapçalada per Dori Moreno, els nins i les nines de tercer curs de primària del CEIP Na Penyal han duit a terme diferents projectes durant el curs escolar, en els qual han participat de manera entusiasta i amb moltes ganes.
Per començar, durant el primer trimestre, amb el projecte "El món i jo", han investigat com funcionava el seu cos a través d'experimentar amb els sentits, i descobriren les seves emocions amb dinàmiques de cohesió. A més, cercaren les seves arrels amb l'elaboració d'un arbre genealògic i també volgueren saber més del món que els envolta: el seu poble.

D'altra banda, durant el segon trimestre, feren un altre projecte per conèixer el lloc on viuen: "Investiguem sobre Cala Millor!". A partir de preguntes com 'des de quan existeix Cala Millor' o 'qui fa els carrers' descobriren curiositats i l'organització del seu poble¿ I una vegada que saberen el nom del seu carrer i per què nomia així, elaboraren una maqueta de ca seva amb la col·laboració de les famílies.

Posteriorment, construïren el Cala Millor que més els agrada amb les seves cases i els llocs més importants per a cadascun. També volgueren millorar el seu poble i juntament amb les propostes escriviren cartes al batle per explicar-li el seu projecte i què els agradaria canviar. Així, dies després reberen la visita del batle per respondre les seves cartes.

Durant el desenvolupament del projecte es va destacar com a important per a tots i totes la seva escola de Na Penyal, com un lloc de trobada on estableixen relacions d'amistat i d'aprenentatge, on tenen contacte amb la cultura i les tradicions de les Illes Balears¿ De fet, aprofundint en el tema de l'escola, feren enquestes a tot l'alumnat del centre, des dels petitons de 3 anys fins als de 6è, per descobrir què significava l'escola per a ells. Així, construïren gràfics amb les dades i extretes i n'elaboraren les conclusions: l'escola és aprendre i fer amics, a través del joc i de l'estudi. Imaginaren l'escola que els agradaria i la gran majoria la dibuixaren amb molts de colors i jocs al pati. D'aquí que per plasmar les seves investigacions i afegir color a la seva escola han fet un mural participatiu amb l'artista local Sath.

I ja per acabar el curs, aquest darrer trimestre, amb la col·laboració d'en Sath també han iniciat una recerca de persones importants del municipi i està previst convidar-los i rebre'ls al centre o anar a veure'ls als seus llocs de feina o visitar les seves obres.

Uns projectes que la Regidoria d'Educació valora molt positivament i que pretén seguir fomentant en endavant.


Data de publicació: 08/05/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies