Son Servera consolida la seva aposta per la cultura, l'art i l'artesania amb la Fira, la Fira Nocturna i la Nit de l'Art

Son Servera consolida la seva aposta per la cultura, l'art i l'artesania amb la Fira, la Fira Nocturna i la Nit de l'Art
Aquest cap de setmana el poble s'ha omplert de visitants tant el dissabte vespre com aquest diumenge matí.

La VII Nit de l'Art, el Firó Nocturn i la Fira han tret al carrer el millor de l'art, la cultura, la gastronomia i artesania durant tot el cap de setmana a Son Servera. El poble s'ha omplert de visitants amb ganes de descobrir el que s'havia preparat en aquestes tres de les cites més imprescindibles de les festes serverines.

Un cap de setmana, antesala a les festes patronals, que ha donat el sus a les 19:00h amb la VII edició de la Nit de l'Art, un variat espectacle on es veuen representades gairebé totes les arts, per una hora més tard, continuar amb les paradetes de tapes i els concerts que han amenitzat una vetllada cultural i gastronòmica.

Una vetllada que no ha acabat aquí i que el diumenge dematí ha tornat a treure el potencial artesanal i empresarial d'un poble amb arrels ramaderes.

Nit de l'art

El poble s'ha convertit en una sala d'exposicions amb el programa de la Nit de l'Art. Amb activitats pensades per a tots, gairebé totes les expressions artístiques hi han tingut cabuda.

La plaça de Sant Joan ha acollit la música, el centre cultural Ca's Mestre Fornaris activitats pels més petits amb contacontes i una exposició infantil, el Teatre La Unió ha oferit als amants del teatre, sessions de teatre breu, mentre que en el Centre d'Informació Jove s'ha pogut escoltar un recital de poesia. Per la seva part, l'Espai Cultural Miquel Vives ha acollit fotografies de Vanessa Garcia i la Sala del Carrer Sol les pintures de Sebastià Martí.

Amb tot, una de les més visitades i impactants ha estat l'espai de l'Església Nova on s'han donat cita, juntament amb les exposicions, diversos vídeo-mappings; activitats interactives perquè el públic hi formés part amb primera persona.

En total set espais que han convertit aquesta nit en una de les cites culturals més consolidades del Llevant mallorquí.

Fira Artesanal

La tradició més arrelada del poble ha omplit els carrers principals de Son Servera amb paradetes que han permès mostrar el millor de l'artesania, la cuina i de l'empresariat.

Les Cases de ca s'Hereu han tornat anys enrere per a mostrar com vivien els agricultors serverins. Una mostra de cuina tradicional de la qual ha destacat l'elaboració en directe de confitura d'albercoc i cabell d'àngel, ha estat una de les zones estrelles d'aquesta fira on, els centenars de persones que l'han visitat han pogut degustar de molt bon gust aquesta creació gastronòmica.

Una fira on no han faltat tampoc els cotxes i motos antics, bonsais, jocs tradicionals i tallers que han arrodonit un diumenge familiar on el temps ha acompanyat.


Data de publicació: 10/06/2019

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies