Arriba el Segon Divident Digital

Canvis a la TDT: què cal fer per continuar veient els canals?
Aquest canvi suposa haver de resintonitzar la nostra Televisió Digital Terrestre.

El Segon Dividend Digital és un procés pel qual s'alliberarà la banda de 700 megahertzs (MHz) de l'espectre radioelèctric per a desplegar en ella les futures xarxes de telecomunicacions 5G. Això implicarà la reordenació de la TDT. Es farà de manera escalonada i afectarà de diferent forma a cada televisió.

Tot i que per mor de la crisi de la Covid-19 hi va haver una aturada en la seva implementació, es preveu que entre la primera i segona setmana del mes de juliol es reprenguin les tasques d'alliberació de freqüències al nostre municipi.

La majoria deuran només resintonitzar els canals però uns altres hauran de fer les adaptacions pertinents. Així, aquells usuaris que empren les freqüències de l'antena de Son Corb hauran de resintonitzar les seves televisions per poder veure tots els canals.

És important recordar que això no implicarà cap problema amb els actuals televisors que en cap cas s'hauran de canviar ni tampoc canvis en l'oferta televisiva, ja que no es perdran canals sinó que simplement canviaran de freqüència per a alliberar espai per a la futura implementació de la xarxa 5G.

Així doncs, recorda, si veus que alguns canals es deixen de veure, simplement cal resintonitzar.


Data de publicació: 25/06/2020

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es