La reforma circulatòria del nucli urbà de Son Servera compleix amb els objectius prevists un mes després de l'entrada en vigor

La reforma circulatòria del nucli urbà de Son Servera compleix amb els objectius prevists un mes després de l'entrada en vigor
Els veïnats de la zona amb cotxe empadronat no han de fer cap tràmit.

Un mes després de la reforma circulatòria i modificació de la zona ACIRE al nucli urbà de Son Servera, la primera avaluació de la nova situació apunta al fet que s'estan aconseguint els objectius prevists: una reducció del trànsit a la zona ACIRE que suposa més seguretat i tranquil·litat per als vianants, i una zona més humana al servei de la gent i no dels cotxes.

Les zones de càrrega i descàrrega habilitades i el canvi circulatori de carrers, com ara el carrer de l'Església i la plaça de Sant Joan, també han ajudat a assolir aquest objectiu, i és que les dues parts del pla de mobilitat són complementàries.

Cal recordar als veïnats de la zona ACIRE que com a residents tenen dret a pas assegurat sense fer cap tràmit. I és que el control amb càmeres fa possible que tots els cotxes censats a la zona siguin detectats amb la matrícula i, per tant, no tenguin cap sanció. Només en cas de viure a la zona i no tenir el vehicle empadronat en el lloc de residència serà necessari cursar una sol·licitud a l'Ajuntament.

Els carrers afectats i que, per tant, els veïnats poden entrar a la zona són els següents:

  1. Carrer d'en Pere Antoni Servera, tram comprès entre el carrer de Sant Antoni fins a la plaça de Sant Joan.
  2. Carrer del Doctor Esteva, tram comprès entre el carrer de n'Orlandis fins al carrer d'en Pere Antoni Servera.
  3. Carrer del Tren, tram comprès entre el carrer d'en Pere Antoni Servera fins al carrer de na Joana Roca.
  4. Carrer del Glosador Calafat.
  5. Carrer de ses Creus, tram comprès entre la plaça de Sant Joan fins al carrer d'en Miquel Gayà.
  6. Carrer dels Carmelites.
  7. Carrer de la Passió.
  8. Carrer de Frai Garí, tram entre la plaça de Sant Joan fins al carrer de la Concepció.

Així mateix, cal recordar que qualsevol professional que hagi d'accedir a la zona per un motiu justificat amb vehicle pot fer-ho avisant la Policia Local, que podrà cedir-li el pas sense sanció.

Des de fa uns dies ja s'estan enviant avisos als vehicles que han entrat sense autorització a la zona per començar a prendre consciència dels canvis, encara que de moment sense sanció.

La idea de tot l'Equip de Govern continua sent potenciar els desplaçaments no motoritzats, a peu o amb bicicleta, i limitar l'ús del cotxe de manera considerable, amb la qual cosa s'aconsegueix també una disminució de fonts energètiques no renovables i una reducció dels renous.

A més, els pàrquings habilitats al voltant de la zona ACIRE es troben a no més de 6 minuts del centre i dels centres educatius de la zona, per la qual cosa anar a peu o amb bicicleta suposa un estalvi en molts sentits.

«Des de la Regidoria de Mobilitat estam molt contents amb aquest primer mes. És cert que en els primers dies la gent tenia dubtes i cert malestar. Però en tan sols un mes aquest ha disminuït molt i desitjam que tots puguem beneficiar-nos d'aquesta evolució que ja està en el dia a dia de molts pobles veïnats i també ciutats grans», ha declarat Sergio Valbuena.


Data de publicació: 14/09/2020

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es