El Ple de l'Ajuntament aprova noves mesures per ajudar la ciutadania a pal·liar i a fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19

El Ple de l'Ajuntament aprova noves mesures per ajudar la ciutadania a pal·liar i a fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19

S'ha aprovat la modificació d'algunes ordenances fiscals, entre les quals destaca la pròrroga de la suspensió de l'ordenança de l'ocupació de via pública fins a final del 2021.


En un ple extraordinari, l'Ajuntament de Son Servera ha aprovat la reforma d'algunes mesures fiscals perquè la ciutadania, les empreses i els autònoms del municipi puguin afrontar millor les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia de la Covid-19.

Respecte d'aquestes reformes, cal destacar, d'una banda, la intenció de continuar ajudant a la recuperació i supervivència del petit comerç i de les empreses del municipi que s'han vist greument afectats per les restriccions sanitàries. En aquest sentit, cal destacar la pròrroga de la suspensió de l'ordenança que regula l'ocupació de la via pública fins a final del 2021, la qual cosa suposa que bars, restaurants i comerços no paguin una temporada més per ocupar la via pública.

A aquesta modificació se suma la suspensió de l'ordenança que regula la taxa per a parades de mercats, fires i atraccions, que es bonificarà al cent per cent i, per tant, suposarà poder participar en aquests actes de forma totalment gratuïta enguany i també durant el 2021.

D'altra banda, per a la ciutadania en general s'ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), que es bonificarà amb el 75 % de la quota als vehicles elèctrics i del 50 % per als vehicles híbrids. Amb aquesta mesura es pretén incentivar el foment de vehicles menys contaminants seguint amb la política de fer un Son Servera més sostenible i alhora alliberar de taxes aquells ciutadans que o bé ja tenguin un vehicle matriculat i registrat en el padró municipal o bé els qui n'adquireixin un de nou d'aquestes condicions a partir d'ara. En el primer cas, la bonificació s'haurà de sol·licitar els dos primers mesos de l'any, mentre que per als de nova adquisició s'haurà de sol·licitar un mes després de la compra.

Finalment, també s'ha aprovat una bonificació del 95 % de l'impost sobre béns immobles (IBI) per a aquelles persones o entitats propietàries d'habitatges destinats a lloguers amb renda limitada i regulada per norma jurídica, és a dir, destinades a lloguer social.

Aquest paquet de mesures se suma a altres línies d'ajuda ja aprovades pel consistori, com la inversió de 100.000 euros en ajudes per a autònoms i petites empreses, i es preveu encara sumar més paquets en els pròxims mesos. Ajudar a la supervivència dels diferents sectors productius i a facilitar el dia a dia de la ciutadania és la intenció principal d'aquestes mesures.


Data de publicació: 12/11/2020

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es