La Fira de la Flor d'Ametler es consolida i promociona l'ametla i Son Servera

La Fira de la Flor d'Ametler es consolida i promociona l'ametla i Son Servera
Enguany, s'han pogut conèixer les 32 varietats existents d'aquest fruit en una mostra que formarà a partir d'ara part del patrimoni serverí.

Fa tretze anys que el primer diumenge del mes de febrer les Cases de Ca s'Hereu reuneixen a milers de persones entorn l'ametla en la ja tradicional Fira de la flor d'ametler de Son Servera.

Aquest diumenge, un any més, la fira temàtica de l'hivern serverí ha repetit èxit i han estat més de 3.000 les persones que han passat per Son Servera per a conèixer, degustar i comprar tota classe de productes elaborats a partir d'aquest fruit i la seva flor.

En total 40 paradetes, més de 10 noves d'aquesta edició, han mostrat els seus millors productes als visitants, qui alhora, també han pogut visitar l'interior de les Cases en el marc d'aquesta fira, viure el folklore amb els balls tradicionals mallorquins de l'Agrupació Folklòrica de sa Revetlla, conèixer les 32 diferents varietats de l'ametla o gaudir d'una exposició de maquinària agrícola. Activitats que s'han sumat a la fira en si com atractius turístics i de promoció del producte local, les tradicions i el municipi, objectius d'aquesta fira organitzada des de la regidoria de Turisme.

En la seva tretzena edició, a la mostra s'han pogut comprar perfums, espelmes, olis o sabons, així com productes gastronòmics, licors, cremes o artesania floral, entre altres.
"Com ja hem desmostrat a Son Servera, i Mallorca en general, tenim molt més per oferir que sol i platja. Estam molt contents amb l'acceptació que ha tingut i sol tenir aquesta fira i volem agrair molt sincerament als voluntaris que porten la seva maquinària i la seva feina a aquesta fira per deixar-nos- ho mostrar"; ha explicat Pep Servera, regidor de Turisme.

L'ametla és un dels productes essencials de Mallorca i és part de les seves arrels culturals i gastronòmiques; per això, és una molt bona notícia que «després de 13 anys de feina i promoció d'aquest fruit, l'exposició de varietats d'ametles que s'ha pogut visitar aquest diumenge, quedarà ja com a patrimoni serverí pel poble de Son Servera»; ha conclòs el regidor.


Data de publicació: 06/02/2023