Son Servera vol aplicar un pla d'alimentació d'arena permanent per a la recuperació de les platges de Cala Bona

Son Servera vol aplicar un pla d'alimentació d'arena permanent per a la recuperació de les platges de Cala Bona
Aquesta mesura no suposarà cap cost extraordinari per al consistori qui ha exigit aquesta actuació dins la licitació de la nova concessió per a l'explotació de les platges.

L'Ajuntament de Son Servera segueix treballant per a la recuperació total de les platges artificials de Cala Bona. Per aquest motiu, dins la concessió per 4 anys que s'ha adjudicat, s'ha tengut en compte la incorporació d'un innovador projecte que pretén realimentar d'arena les tres platges que conformen Cala Bona amb la intenció que les noves mesures aplicades siguin mesures efectives i permanents, a fi de millorar així les anteriors alimentacions que s'han vist afectades per l'acció dels temporals d'hivern i que han fet desaparèixer gran part dels volums d'arena, sobretot els aportats el 2015.

Per a aquest nou projecte es té previst comptar amb la tecnologia ESS, un sistema innovador i d'avantguarda, respectuós amb el medi ambient i efectiu per protegir de forma permanent l'arena de les platges i, fins i tot, promoure'n l'increment durant l'onatge constructiu de l'estiu.

Amb aquesta idea l'Ajuntament serverí, des de l'àrea de Turisme, iniciarà els tràmits pertinents per aconseguir l'autorització de Demarcació de Costes i de Medi Ambient per tal d'iniciar al més aviat possible el projecte; un projecte que la regidora de Turisme, Margalida Vives, considera molt viable: "creim que és un projecte que pot aconseguir la recuperació total de les platges de Cala Bona, que han estat anys sense cap tipus de manteniment per part de la Demarcació de Costes, i a més creim que és una de les solucions amb menys impacte ambiental".

La realimentació de les platges de Cala Bona ha estat un dels objectius prioritaris del consistori des que va entrar al govern i també ja s'han aplicat altres mesures per recuperar el perfil d'una de les platges. Amb tot, però, aquesta nova inversió suposa un salt important en relació amb les anteriors, ja que l'empresa concessionària hi té previst destinar 400.000 euros, 340.000 euros més que en les altres actuacions.
En el cas de no tenir l'autorització de la Demarcació de Costes , aquesta partida inclosa en la de concessió s'haurà de destinar a altres millores de les platges del municipi, tot i que des de l'Ajuntament confien en el beneplàcit de Demarcació, ja que es considera que una actuació efectiva a aquestes platges és més que necessària: "és una demanda històrica d'hotelers i veïnats, que veuen com turistes i residents han de desplaçar-se a Cala Millor per poder gaudir de la platja", conclou Vives.

Cal recordar que l'Ajuntament de Son Servera també ha destinat inversió a millorar una d'aquestes platges quant a infraestructures i accessibilitat, i aquesta temporada serà la tercera en què Cala Bona disposa de places d'aparcaments reservades, rampes d'accés per a persones amb mobilitat reduïda, passarel·les per poder desplaçar-se per la platja, bandes laterals ressaltades en color per ajudar les persones amb discapacitat visual o un servei d'assistència al bany per a persones amb necessitats especials.

Una intenció que continua vigent i que pretén crear unes platges de les quals pugui gaudir qualsevol persona, tot optimitzant dia a dia els recursos que es posen al servei de les persones usuàries.


Data de publicació: 13/06/2018

 

 
 

Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)

Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101

ajuntament@sonservera.es - incidencies.portal@sonservera.es

Panel Cookies