Avui dijous s'ha presentat a la sala de plens de l'Ajuntament de Son Servera, la Ruta Llevant de la Mostra de Cuina de Mallorca, que comptarà amb 16 restaurants participants repartits entre Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor. La ruta tindrà lloc des d'avui fins al diumenge 5 de juny.
La presentació ha comptat amb la presència de la batlessa de Son Servera, Natalia Troya; el regidor de Participació ciutadana, Patrimoni, Comerç, Mercat i Fires de l'Ajuntament de Son Servera, José Luis Ruiz; la regidora d'Economia, Hisenda i Promoció de l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols; el regidor de Festes, Medi Rural i Protecció Civil de l'Ajuntament de Sant Llorenç, Sergi Miquel; la secretaria tècnica del departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Maria Bel Llinas; i el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo; entre altres autoritats i professionals de la restauració.
La Mostra de Cuina de Mallorca és un projecte de Restauració Mallorca CAEB, amb el suport de la Fundació Mallorca Turisme, que consisteix en la confecció de vuit rutes gastronòmiques per diverses zones de l'illa de Mallorca, per promocionar el sector de la restauració i el consum de productes locals. A més, en aquesta ruta compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Son Servera i amb la col·laboració dels ajuntaments de Manacor i Sant Llorenç.
La batlessa de Son Servera, Natalia Troya, ha declarat que "des de l'Ajuntament de Son Servera estem molt contents de poder promoure iniciatives per que la gent del nostre municipi i els visitants puguin gaudir de l'oferta gastronòmica de la zona de Llevant i potenciar el consum de producte local, i també donar les gràcies a tots els restaurants que hi participen".
Per la seva banda, la regidora d'Economia, Hisenda i Promoció de l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Truyols, ha comentat que "estem d'enhorabona per poder promocionar aquesta zona de Llevant i és important poder mostrar tot el nostre patrimoni cultural i gastronòmic als que ens visiten, i convidem a tothom a què ens visiti i consumeixin comerç local i producte local".
Tot seguit, el president de Restauració Mallorca CAEB, Alfonso Robledo, ha explicat que "la Mostra de Cuina de Mallorca continua amb la Ruta Llevant, on 16 restaurants oferiran les seves elaboracions basades en cuina mallorquina i producte de proximitat i de temporada". I ha afegit que "l'objectiu és que la gent es mogui i que visiti els restaurants".
Finalment, la secretaria tècnica del departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Maria Bel Llinas, ha destacat que "donem les gràcies a Restauració Mallorca CAEB per la iniciativa i per nosaltres donar suport a projectes com aquest és molt important, ja que s'aposta pel producte local i això li dona un valor afegit".
Els 16 restaurants de la Ruta Llevant (Artà, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor) són: 5'S, Bar Gredos, Bon Gust, Brusca Brewpub, Ca'n March, Can Lliro, Es Rebost de Ca'n Mauro, Fonoll Marí, La Alhambra, La Cabaña Bonanza, Perla del Mar, Porxada de Sa Torre, Restaurante Gayma, Sa Punta Restaurante, Thor Sushi Fusion i Trattoria Porto Bello.
Durant els mesos de juny i juliol, es farà una ruta setmanal segons el següent calendari:
El públic podrà consultar els establiments participants en cada ruta i el seu menú a la web www.mostradecuinademallorca.com.
Actuacions musicals
El divendres 3 de juny, a la plaça Sant Joan de Son Servera, el públic podrà gaudir gratuïtament de les següents actuacions:De 19.30 a 20.10 hores batucada itinerant "Valquiria".De 20.00 a 21.00 hores actuació del grup "DHI".
Plaça de Sant Ignasi 1. 07550 Son Servera (Illes Balears)
Telèfon: 971 567 002 | Fax: 971 568 101